Johny Cake
INGREDIËNTEN:
- 1 pond meel of zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel bakpoeder (hoeft niet als je zelfrijzend bakmeel gebruikt)
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels zonne bloem olie
- 2 flessen zonnebloem olie om in te frituren
- 200ml water
BEREIDING:
Meng de droge ingrediënten (de meel en het bakpoeder) goed door elkaar met een lepel. Voeg hierna in een kuiltje de olie toe.
Meng het water met een theelepel zout en een eetlepel suiker en voeg ook dit toe aan het meelmengsel.
Kneed het geheel met de handen tot een deeg. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden, omdat er geen gist in zit. Is het deeg te nat, voeg dan nog wat meel toe – is het iets te droog, voeg dan wat water toe.
Laat het deeg 15 minuten rusten.
Verdeel het deeg in kleine balletjes (ongeveer zo groot als een walnoot) en druk deze plat, zodat een soort ‘koek’ ontstaat.
Verhit de olie tot ongeveer 170 graden en frituur de Johnny Cakes totdat ze goudkleurig zijn.
Laat ze even afkoelen, snijd ze open en vul ze met b.v. kaas of gehakt.
Als je ze eet als hoofdgrecht word er in de spaanstalige landen zoals venuzuela en colombia bij gerechten geleverd. Dit is vaak gebakken banaan, gefrituurde kip, kabeljauw sausje, spare rib, karbonaad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten