zaterdag 3 augustus 2013

Budget koken: 4 personen voor 5 euro!

Men kan zeggen dat ik echt niet meer kan zonder mijn internet. Dat is dan ook de duurste uitgave, buiten de hypotheek in onze huishouden. Internet is voor mij een bron voor het leven. Elke dag struim ik over het net, naar nog betere manieren om makkelijk te leven. Het tweede wat bij ons in de huishouden een favoriet is, is koken. Ik hou van koken. Maar de prijzen stijgen de pan uit!! om heerlijk te koken wat ik maar al te graag doe. Word het vaak een duurder gerecht. En met twee fanatieke vleeseters in huis kan ik me lol op. Een week geleden had ik even geen internet. Ik flipte zowat door die telefoon hihi. Maar gelukkig had ik nog internet op mijn telefoon. En ben ik gewoon op die manier gaan struinen. En wat las mijn oog?

Budget gerechten! Een site vol met geweldige recepten voor een maximum 5 euro of 10 euro. En deze dame brengt na de zomer een kook boek uit met maar liefst 40 gerechten voor 4 personen!


Met gepaste trots presenteer ik u de cover en titel van mijn budgetkookboek. Het wordt uitgegeven door Karakter Uitgevers en verschijnt in september. In het boek staan in totaal 40 recepten waarmee ik ben opgegroeid. Het gros van de recepten is voor minder dan € 5 te bereiden als je slim inkoopt. Hoe je dat doet staat uiteraard ook in het boek beschreven. aldus: Merlien Welzijn.
Uiteraard hou ik jullie op de hoogte over deze uitgave. Intussen kun je ook de site bekijken en honderden recepten krijgen voor kleine budgets. Absoluut een aanrader voor mensen die niet veel te besteden hebben. En dat is tegenwoordig heel de wereld ;)

http://www.bijstandsgerechten.nl/ is absoluut de moeite waard om grondig door te nemen.

Over Bijstandsgerechten

Bijstandsgerechten is een initiatief van Merlien Welzijn. Zij is als kind opgegroeid in een eenoudergezin wat rond kwam van een bijstandsuitkering. Intussen heeft zij gestudeerd en heeft al jaren een goed betaalde baan. De passie voor mensen die het met minder moeten doen is altijd gebleven. Na het lezen van de kabinetsplannen van Rutte II herleefde het idee dat Merlien als kind had (namelijk om gerechten en tips te delen met een ieder die het niet zo breed heeft) weer op. Het wordt mensen met een klein budget namelijk knap lastig gemaakt de komende regeerperiode.
Merlien Welzijn: “Ik ben maar 1 persoon met een goed idee en met de wil om te helpen. Mijn motto is echter ‘Alleen kan ik veel, maar samen nog veel meer’. Dit motto zou ik graag delen met iedereen die zich geroepen voelt om het verschil te maken. Ik besteed een deel van mijn inkomen al sinds jaar en dag aan anderen. Hetzij door spullen ter beschikking te stellen. Hetzij door mensen eens mee te nemen op een leuk dagje uit, of wat dan ook.

foto van de site budgetgerechten

Een hoera voor weer een dame die de wereld een handje wilt helpen!
Allemaal kijken en steunen dus ;)1 opmerking:

  1. Super initiatief

    Duidelijk en doelgericht.

    Met vriendelijke groet,

    M. van der Ploeg

    BeantwoordenVerwijderen