zaterdag 25 mei 2013

Maak zelf je baby's billen doekjes


Deze foto zag ik bij een vriendin Lucy, zij gaf dit als tip voor toiletpapier, om geld te besparen. Geld besparen heeft altijd mijn interesse en dus ik gaf haar een andere tip met een keukenrol, en ze zei me "kom je er nu pas mee aan nu mijn kinderen al zindelijk zijn"   Dus omdat te voorkomen bij andere mama's die nog wel kindjes in de luiers hebben en billendoekjes gebruiken.. hier komt mijn tip:

Zelf billendoekjes maken


Dit is wat je nodig hebt;



  1. Goed afsluitbare bakken. Lucht dicht. Bijvoorbeeld van tupperware. maar er zijn genoeg goedkopere versies. Bijvoorbeeld bij Action. De meeste mensen hebben wel er minstens eentje in hun keuken kastje staan. Maar als je cadeau wilt doen, dan dien je toch even voor een goedkoop tariefje eentje of twee te kopen.
  2. Een keukenrol. Meestal kop je die bij de lidl of aldi heel goedkoop met de dikkere lagen. Hoe dikker hoe beter. En als je zo een grote pak koopt kun je voorlopig voort. Buiten dat kun je ook zelf gebruiken ;)
  3. Baby shampoo. Gewoon merk naar keuze, voor 1 euro heb je al een fles. 2 eetlepels
  4. Baby olie. 2 eetlepels Ook merk naar eigen keuze. Of je kunt zonnebloem olie gebruiken, deze is meestal wel wat vetter.
  5. Een maatkan.
  6. Water, 3 kopjes ( kook deze vooraf en laat afkoelen)
  7. Een kom waar de keukenrol in past.
Tip: Doekjes kun je ook maken van stof. Dus stukjes stof knippen op maat, ongeveer servetje maat of zakdoek maat. even de zijkanten goed afhechten. En dan deze gebruiken. Erg leuk ook als je motiefjes neemt. En leuk als cadeau. En ze kunnen gewoon in de wasmachienen  en zijn herbruikbaar.

Hoe gaan we te werk?

Neem de keukenrol en snij hem in 2en. net als de eerste foto verteld. Neem de kom en plaats de helft van de net gesneden rol er rechtop in, zodat je het kartonnetje van binne ziet. Meng de olie en de shampoo met het water, kannetje water is voldoende. Giet nu de helft langzaam over de rol. Wacht 10 minuten en draai de rol om, begiet nu de restant over de andere gedeelte van de rol. laat het goed intrekken. Wacht dus weer 10 minuten. Nu haal je voorzichtig de kartonnen rol los van de rol. en leg laag voor laag gevouwen in het sluitbare bakje. en plaats de deksel erop. Nu heb je zelf billendoekjes gemaakt voor je baby of peuter.

Als kraam cadeau

Versier nu het doosje, bakje met mooi stof, of anders soort materiaal zoals je wenst. Doe er een prachtige strik eromheen en het is een kraam cadeau. Je bespaart daarmee heel veel euro's en je kunt het gewoon deponeren in het toilet.


Nog een tip!

Veel volwassen mensen gebruiken de kant en klare toiletdoekjes. Deze zijn NIET afbreekbaar. Ze zorgen voor verstoppingen in de riolering en zijn dus ook slecht voor het mileu. Buiten dat kost het een hoop aan centen, dus slecht voor je portomonee ook. Doe het zelfde voor jou billen, maak de doekjes en hiermee bespaar je euro's, je bespaart reperatie en service kosten, je bespaart je riolering en je toilet afvoer. 


Probeer het ook eens met extra etherische olieen voor verschillende geuren.



Met stof kun je leuke motiefjes kiezen


Nog meer leuke baby billendoekjes die herbruikbaar zijn.

Pimp je containers ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten