maandag 27 mei 2013

Vegatarische Mediterraanse gevulde picknick brood

"21 juli 2012 verjaardags picknick"


Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag met een picknick. De bedoeling was een gezellig samen zijn en iedereen zou wat mee brengen. Het was een geweldige dag met leuke mensen en heerlijk voedsel.
Speciaal voor deze dag haalde ik mijn kook kunsten tevoorschijn en maakte ik 3 grote gevulde broden mediterraan stijl. Ik hou van deze keuken. Het werkt met vele verschilende verse ingredienten en vult altijd goed. Mensen waren er zo dol op dat ik het recept al veel keren heb rond gedeeld. Vandaag deel ik hem hier met een breder publiek :)

Ingredienten:

Voor de marinade;

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • zout
  • 6 eetlepels olijfolie

Voor de vulling;

  • 2 rode paprika's 
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 350 gram verse spinazie
  • 2 bollen mozarella
  • 125 gram zon gedroogde tomaten
  • 1 rond land brood ongesneden of 1 ovale oer brood ongesneden (bij de deen te koop) of maak zelf je brood
  • 2 eetlepels zwarte olijf tapanade of groene mag ook
  • zwarte pitloze olijven (optioneel)
extra nodig:

  • Braadpan of smoorpan 
  • Plastic folie
  • Scherpe mes
  • Brood mes
  • plastic boterham zakjes (om paprika in te laten zweten)
  • zeef
  • eetlepel
  • Kom voor marinade

Hoe te bereiden?

Marinade

Pel en snijd de knoflook fijn. Niet persen dan verlies je veel smaak. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Snij nu de basillicum fijn en meng de knoflook, de peper, de basillicum, azijn, zout en olijfolie in de kom.

Vulling

Nu gaan we de vulling voor bereiden. Rooster de paprika's tot de schil zwart is. Stop ze apart in een boterhamzakje zodat ze hierin kunnen zweten en afkoelen. Snijd de corugette en aubergine in mooie plakken. Pel en snijd de uien tot ringen. Verhit de olie in een braadpan. Bak de aubergine en courgette hierin en vervolgesn wenkel je ze in de marinade. Schil de afgekoelde paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes. Slink de spinazie in een pan en laat dit uitlekken in een zeef of vergiet. Snij de mozarella in plakken en de tomaten in reepjes. Snij nu de bovenste kap van het brood en hol hem uit, niet teveel want moet ook wat brood in blijven. zorg voor een lekker randje brood in omtrek. Besmeer de bodem met pesto/olijftapanade en leg er laagjes aubergine, mozzarella, gele paprika, uien, courgette, spinazie, rode paprika, tomaatjes en weer aubergine op. bestrooi de laagjes tussen door met wat peper. Blijf om en om lagen plaatsen tot de brood flink gevuld is. Leg de de kap er weer op en wikkel de brood stevig in de plastic folie en laat deze 30 minten rusten in de koelkast. Wanneer je de brood gaat benuttigen haal je hem uit de folie en snij hem in punten bij een ronde of in stevige stukken bij een ovale..

Bon apetit ;)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten